Menu
Na de diagnose van suikerziekte bij onze kat Houdini (12 jaar) en de traumatische ervaring van zijn broertje (die na 1,5 jaar insuline spuiten overleed in een hypo) naar Any Animal gegaan voor een second opinion.
Omdat de ervaring van insuline spuiten met het nare einde nog vers in het geheugen lag, waren we niet enthousiast op dezelfde wijze met Houdini verder te gaan.
Na een 1ste check door de dierenarts en onze ervaringen aanhorend, een zeer gedreven Erwin die ons ervan overtuigde dat we Houdini de kans moesten geven om wel met insuline spuiten te beginnen maar ook zijn voedingspatroon en voedsel aan te pakken.
Wat we na een korte overdenking besloten op te volgen. Binnen 3 weken was Houdini over van regulier brok voer op het voorgestelde vers voer en ook naar 2 maaltijden per dag, nu 2,5 maand na het eerste gesprek is Houdini vrij van insuline.
Weer helemaal zoals hij als jonge kat was, speels en aandacht vragend, met een glanzende vacht en spierwitte tanden. We zijn enorm blij dat we de adviezen hebben opgevolgd, nu nog langzaam zijn gewicht naar beneden brengen.

Wij zijn overtuigd van het principe van het rauw voeren, Houdini krijgt geen brokjes meer.

Team van Any Animal, dank voor jullie professionele hulp!
Carolien Quispel en Ron Veenstra

- Door overtuigend ingrijpen van Erwin knapte Houdini wonderwel heel snel op en was zijn suikerziekte verdwenen

Lees verder
Een maand geleden de schrik van mijn leven gehad. Mijn maatje Zoof kon opeens niet meer zo goed haar achterhand gebruiken, wat zal er zijn? Ben zelf aardig medisch onderlegt maar hier kon ik weinig van maken. Het was s’avonds laat, en Erwin (mijn dierenarts) zat voor scholing in het buitenland... dan maar spoedkliniek voor dieren bellen, deze dame kon mij niet overtuigen dat ik naar henn toe moest komen, die keuze lag bij mij?? Ze kon me alleen vertellen dat een consult €180 ging kosten en alles wat daar nog bij kwam.

Zoof was echter niet ziek maar had alleen een motorisch probleem. Ik besloot het een nacht aan te kijken. Volgende dag geen verbetering, filmpje gemaakt en naar Erwin gestuurd en die wist meteen wat er aan de hand was. Zoof had een Trombo Embolisch infarct in haar ruggenmerg. Na telefonisch overleg wist ik wat ik moest gaan doen. Een Osteopathische behandeling was het eerste wat Zoof nodig had en daarvoor kon ik direct terecht op zondag en 2de paasdag bij Frank Dirckx waar Erwin ruim 10 jaar geleden osteopathie les van had gehad. De samenwerking tussen deze 2 experts op dit gebied was fantastisch!

Zodra Erwin weer terug was kon ik bij hem terecht naast voortzetting osteopathie ook voor acupunctuur, voedingsadviezen en supplementeren en Zoof begon langzaam op te knappen. Zelf heb ik haar op adviezen van Erwin behandeld met de laser en essentiële oliën en er is geen medicatie aan te pas gekomen. Nu 4 weken verder loopt Zoof weer haar rondje door het bos en is weer een vrolijk hondje.

Ben nog nooit zo bezorgd geweest maar beide bleven volhouden dat dit echt goed kon komen.
Ik wil Erwin van Gijtenbeek en Frank Dirckx bedanken voor alle goede zorgen! Wat een vakmensen zijn dit!

Tessa de Haas en Zoof

- "Van verlamd en incontinent naar compleet hersteld!"

Lees verder
Onze hond Iggy, een Tibetaanse terriër, raakte verlamd aan zijn achterlijf. Geen spierfunctie meer en ook geen ontlasting meer. Paniek dus. Wij naar de reguliere Dierenartsen die de ernst van de situatie inzagen en adviseerde om hem te laten inslapen.

Wij houden teveel van dieren om zonder slag of stoot 'Gregrorius Nekschot' te bellen en kwamen als laatste hoop uit bij Erwin van Gijtenbeek.

Erwin zag direct, tot mijn grote verbazing, heil in genezing en begon zijn pleidooi hoe hij het ging aanpakken. Hij zag mij al waziger kijken en stopte zijn pleidooi. "Ik zie het al" zei hij, "je gelooft er niks van maar ik maak hem beter".

Iedere dag katheteriseerde Erwin onze hond en langzaam herstelde hij. Hoe hij het deed is me nog steeds een raadsel maar zijn handen verrichten wonderen, dat was wel duidelijk. Toen ik moest afrekenen verwachtte ik een fikse rekening maar die kwam niet. Oké, het was niet voor niks maar we hebben zeker niet teveel betaald.

En onze Iggy is nog steeds bij ons en heeft het nooit meer gehad.

Op zijn advies geen lange wandelingen meer want dan kan het weer gebeuren. Dus voor ons kan er voor de heer Van Gijtenbeek een standbeeld opgericht worden omdat hij 100% voor het dier gaat!
Case

- "Ondanks het advies om Iggy te laten inslapen, heeft Erwin zijn verlamde achterlijf genezen!"

Lees verder
Wat een gezellig weekendje uit in de Gelderse Vallei moest worden werd een drama. Zaterdag 18 september heeft onze Franse Bulldog (Tico Bonaparte, drie jaar oud) aan het eind van de middag zich losgemaakt van de riem en heeft de benen genomen het Gelderse bos in. Na 2,5 uur zoeken hebben wij hem terug gevonden. Hij was totaal uitgeput en kon niet op zijn pootjes staan. Omdat hij zondag nog steeds alleen maar kon liggen hebben we een dierenarts in Arnhem bezocht. Deze heeft hem onderzocht en stabiel gemaakt voor de terugreis met het advies onze eigen dierenarts te raadplegen. Maandag zijn wij naar huis gereden en hebben direct de dierenarts bezocht. Foto´s wezen op artrose in de nek en een trauma op de derde nekwervel. Totale verlamming. Hij kon zijn hoofdje niet optillen en niet op de pootjes staan. Hij kon alleen nog maar op zijn zij liggen. Het was erop of eronder. Als er niet snel verbetering zou komen dan zouden wij ons hond moeten laten inslapen.

Dierenarts Erwin van Gijtenbeek uit Heiloo adviseerde ons:
- 8 weken rust, rust en nog eens rust,
- 2x per dag temperaturen
- om de 2 uur op de andere zij draaien
- medicatie tegen de pijn

De eerste dagen kwam de dierenarts twee maal per dag voor onderzoek en medicatie, later werd dat één keer per dag. Omdat hij zijn hoofdje niet kon optillen gaven wij hem drinken met behulp van een zakdoek die wij in een kommetje water drenkten en vervolgens druppelde wij water in zijn bekje. Brokjes duwden wij één voor één in zijn bekje. De ontlasting moest langzaam weer op gang komen. We leerden van de dierenarts hoe wij hem konden masseren om te zorgen dat hij zijn ontlasting weer kon laten komen. En gelukkig die kwam en hoe. We kochten bij de apotheek onderleggers en legden hem hierop. Maar ook een hond vind het niet fijn zijn behoefte te doen waar het niet hoort. Vrijdag 24 september is de dierenarts begonnen met osteopathie. Vreemd was als je de hond moest draaien jankte en bibberden hij van de pijn dus dat was niet fijn om te doen. Maar toen de dierenarts hem dubbel vouwde tijdens de osteopathie behandeling gaf hij geen kik. Het leek wel of hij snapte waarom het gebeurde. De dag na de eerste behandeling lag onze hond stil en een beetje down voor zich uit te kijken. Het had hem behoorlijk wat gedaan. Wij waren in die periode blij met elke verandering; o hij drinkt, o fijn hij eet, o kijk hij tilt zijn hoofdje op. Soms waren we bang, dit wordt nooit meer wat, tja dan moet hij niet aan denken zeiden we dan. De dierenarts gaf hem elke week een osteopathie behandeling en we merken dat de hond hier goed van opknapten. Niet alleen fysiek ging hij vooruit ook mentaal knapte hij flink op. Hij tilde zijn hoofdje op en niet veel later kwamen we de kamer in en zat hij op zijn pootjes. Zou het dan toch goed komen? Het was een periode van hoop verliezen en hopen. Langzamerhand kregen we het gevoel misschien hebben we geluk. We namen hem mee de tuin in om hem te verleiden om weer te gaan lopen. En dit werkte, hij probeerde te lopen en viel weer om. We probeerde hem zijn behoefte te laten doen in de aarde en dat lukte hem waarachtig, we moesten er wel snel bij zijn en hem weghalen anders viel hij pardoes in zijn eigen drekje. Maar we waren weer een stapje verder. Je zag in zijn ogen dat hij meer wilde in de tuin, rennen, spelen en kattenkwaad uithalen. Het lopen in de aarde ging steeds beter hij leunde tegen de bomen aan en zo blijf hij staan. Hierdoor kreeg hij zijn kracht en vertrouwen terug. C'est un Miracle! Nu loopt en rent hij weer. Nog wel wankelend zo een strijder gewoon is na het drinken van een liter Franse cognac. Maar wij zijn heel blij met deze vooruitgang. We moeten hem nog flink temmen, het gevaar is dat hij een vreemde val maakt en we terug bij af zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat zijn rechter oortje (dat hing altijd slap) mooi recht is gaan staan en zijn rechter oogje staat nu ook niet meer scheef. Wie had dit verwacht? Wilt u meer weten over osteopathie bij dieren of een lezing bijwonen neem dan contact op met een dierenartspraktijk die deze behandeling doen. Namens de baasjes van Tico Bonaparte.
Mevrouw R. Lammeree

- C'est un miracle!

Lees verder
Na behandeling door Erwin van Gijtenbeek is mijn chronische auto-immuunziekte beheersbaar geworden en kan ik weer voor de volle 100% functioneren.
De daarmee samenhangende coaching heeft mijn leven een veel bewustere en positieve wending gegeven. Elk bezoek leer ik weer nieuwe facetten van het leven.

*de gebruikte foto is niet van Yvonne maar zij wil uit privacy overwegingen anoniem blijven
Yvonne B.

- "Ik kan weer voor de volle 100% functioneren!"

Lees verder
Zes jaar geleden kwam er een schattige pup in huis, een zwarte labradoodle van 4 maanden. Dus niet te kort bij moeder geweest en blakend van zelfvertrouwen in de nieuwe wereld, alles was dol.
Voeding meegekregen van de fokker, (zelf een dierenarts) dus dat zat wel goed dachten we. Algauw bleek dat ze dit voedsel slecht verteerde en met tussenpozen spuugde ze en had zij diarree. Dit werd van steeds vaker en ze had een chronische darmontsteking ontwikkeld wat met veel pijn gepaard ging, inmiddels had ze ook steeds meer bloed in haar ontlasting en soms in haar urine. Haar voeding patroon werd veranderd wat inmiddels had ze een voedsel intolerantie opgelopen vooral tegen granen en dat zit in alle kant en klare brokken of blikvoer. Het ging van kwaad tot erger, bovendien was ze vooral de eerste 2 jaar hyper actief en was moeilijk tot rust te krijgen.

Kortom na 4 jaar was ik ten einde raad en de reguliere dierenarts kon mij niet verder helpen we bleven op een bepaald punt steken en de cyclus overgeven, pijn, ontstekingen, diarree, bloed in ontlasting wisselde zich steeds sneller af zodat ik Snoetje niet meer mee kon nemen naar bv mijn moeder in een bejaarden tehuis, of naar kennissen, omdat “ongelukjes” op tapijt of in de lift ook steeds vaker voorkwamen.

Inmiddels was de training met de hond ook in een impasse gekomen en ben ik terecht gekomen bij andere trainers die Snoetje van de beginperiode kenden en die mij adviseerden naar de kliniek in Heiloo te gaan waar dierenartsen werken met een andere insteek.
Er is voor Snoetje een behandelplan opgezet.
-Haar algehele conditie te verbeteren dmv voeding en supplementen
-Haar intolerantie met voeding vaststellen zodat de voeding waar ze absoluut niet tegen kan geëlimineerd kan worden.
-Wat ook een hele goede stap was osteopatische behandeling om haar verkrampte houding te corrigeren.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en moet zeggen dat vooral stap 2 en 3 bij Snoetje het grote verschil maakten.
Haar hele houding is gewijzigd, ze vindt veel meer rust, ik kan haar inmiddels weer bijna overal mee naartoe nemen, ze eet graag, heeft alleen een hekel aan haar supplement pillen.
Ze heeft in 1 jaar tijd nu 3 osteopathische behandelingen gehad, ze gedraagt zich voorbeeldig op de behandeltafel ook al vind ze niet alle handelingen leuk of vindt ze het soms wel genoeg, ze heeft geen tegenzin om mee te gaan naar de kliniek. Het lijkt wel dat het een dure behandeling is en ik was ook wel vrij sceptisch over de behandeling na zoveel keren dat het niet zo ging als beloofd bij de reguliere dierenarts, ben ik blij dat ik dit gedaan toch heb, een dier veinst niet dat een behandeling aanslaat of niet en haar houding als ze pijn heeft gekromde rug, buik ingetrokken, zie ik zelden meer en verdwijnt nu als ik haar masseer.

Achteraf gezien wilde ik dat ik deze behandeling jaren eerder in traject had gezet dat had de hond veel pijn en ellende bespaart, maar ook veel eenzaamheid voor al de keren dat ze thuis moest blijven en niet mee kon.
Mevrouw Wildenberg - Van Veen

- "Ik kan daarom iedereen adviseren een osteopathische behandeling af te nemen"

Lees verder
Ik ben Ronald Hauber 53 jaar en al 34 jaar trainer van dravers. Ik werk meer dan 14 jaar met Dierenarts Erwin van Gijtenbeek. Hij is zeer vakbekwaam als Paardenarts en zeer eerlijk en is erg goed mee te overleggen zodat je altijd tot de oplossing kan komen. Hij heeft zichzelf de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd omdat hij naar eigen zeggen veel miste bij de reguliere dierengeneeskunde. Hij is daarom Osteopaat geworden en kPNI therapeut en doet een opleiding Acupunctuur en werkt momenteel veel met de natuurlijke oliën van Young Living. Met dit alles bij elkaar kun je nog veel meer problemen oplossen bij de paarden omdat deze therapieën veel meer problemen op te lossen zijn dan met de reguliere dierengeneeskunde. Ik krijg ook veel paarden van de toptrainers van Nederland op rust en train ze daarna weer op.

- "Erwin haalt bij onze paarden veel problemen weg die bij andere trainers niet werden opgelost"

Lees verder
Ik ben Daphne Hauber en ik ben 14 jaar oud. Ik heb als kind altijd veel buikproblemen gehad. Ik ben bij dokters geweest en bij diëtisten geweest om mijn probleem op te lossen. Dit lukte niet, ik hield steeds last van mijn buik maar Erwin van Gijtenbeek kwam altijd bij ons paardenbedrijf als Dierenarts en sinds hij kPNI therapeut voor mensen is, zei hij dat hij kon helpen met mijn probleem. Ik heb met mijn moeder en Erwin daarna een lang gesprek gehad. Waarna hij vanaf baby alles geanalyseerd heeft welke problemen ik had. Daarna heeft hij mijn voedingssupplementen gegeven en tips over voeding en leefstijl en is mijn gezondheid steeds beter geworden daarna houden wij nog altijd contact over mijn gezondheid en stuurt hij het indien er kleine probleempjes zijn het nog bij.
Daphne Hauber

- "Ik ben blij dat hij mij heeft geholpen omdat de reguliere artsen zeiden dat ik niet veel problemen had en ik wel altijd pijn in mijn buik had en dit nu over is"

Lees verder
Na een aantal omzwervingen via verschillende dierenartsen ben ik in juni 2016 bij Erwin van Gijtenbeek terechtgekomen. Mijn hond Phoebe, een Welsh Terriër teef van 6,5 jaar, had op dat moment al tijden (ups en downs) last van spugen, vaak na het eten. Ook buikpijn en lusteloosheid waren regelmatig aan de orde. Na mijn verhaal aangehoord te hebben werd mij verteld dat Phoebe geholpen kon worden, garantie kon (uiteraard) niet gegeven worden en ik moest rekening houden met een herstelperiode van minstens een jaar. De klachten van Phoebe werden zeer serieus genomen en wat mij ook geruststelde was dat er ingezet werd op het zoeken naar de oorzaak en niet alleen maar aan symptoombestrijding werd gedaan.

Uit verschillende onderzoeken bleek dat Phoebe haar maag/darmstelsel reageert op brokken, ook de hypoallergene brokken. Doordat haar maag- darmstelsel in de loop der jaren het e.e.a. te verduren heeft gehad, reageert zij ook niet altijd goed op vers/rauw vlees. Uit de allergietest bleek dat zij gelukkig nog veel mag hebben o.a. kip, rund, rijst, groenten, eieren etc.

Sinds augustus 2016 kook ik het vlees en groenten. Eén keer in de zoveel tijd kook ik een paar uur en maak dan pakketjes voor in de vriezer. Daarnaast krijgt zij (bijna) dagelijks voedingssupplementen, zoals pro-biotica.

Via deze weg wil ik dan ook alle medewerkers van Sterkliniek Any Animal Heiloo bedanken, en in het bijzonder Erwin van Gijtenbeek, voor al jullie inspanningen en moeite.
Leony Kooistra

- "Na ongeveer 9 a 10 maanden was het spugen gestopt en is de buikpijn en lusteloosheid verdwenen. Phoebe is nu weer een vrolijke, speelse en enthousiaste hond die blij uit haar ogen kijkt."

Lees verder
Ik ken Erwin al 20 jaar als uitstekend Paardenarts van mijn paarden Cunant en Lambiek. Toen ik hoorde, dat hij ook mensen orthomoleculair behandelde, vroeg ik zijn hulp voor mijn toentertijd uitzichtloze chronische darmontsteking. Na 5 jaar is het gebruik van klysma’s met 90% geminderd en de korrels zijn gestopt!
Ger Belgraver

- "Erwin is voor mens en dier een topper!"

Lees verder
Na de diagnose Reuma Artritis en Fibromyalgie startte ik met een uitgebreid traject. Dit werkte echter averechts en nadat ik met Erwin in contact kwam (vanwege onze hond die in de kliniek werd behandeld), heeft hij een totaal andere aanpak voorgesteld. En dat heeft nogal een impact op hoe ik me voel en mijn bloedwaarden! Dagelijks, en zelfs meerdere malen per dag krijg ik opdrachten, tips, steun en uitleg hoe dit aan te pakken en vol te houden.
René van Zijl

- "We zijn nu 6 maanden verder, ik ben als nieuw en nog nooit zo fit en sterk geweest"

Lees verder
Vanaf mijn 11e heb ik al last van een noten/pinda allergie, een spastische darm en hooikoorts. Toen ik echter met Erwin aan de slag ging heb ik na 3 maanden mijn eerste noten gegeten zonder enige reactie! Ik ben nu energieker en heb minder last van mijn darmen en hooikoorts.
Lisa van Soest

- "Ik heb hier zo ontzettend veel van geleerd en ben hem ontzettend dankbaar!"

Lees verder
2 jaar geleden sprong onze hond River (een Havanezer van 6 kg) van het bed en kwam ongelukkig terecht. Zijn achterlijf leek verlamd omdat hij zijn achterpoten niet meer kon gebruiken. River is door Erwin met een Osteopathie behandeling geholpen en na een paar weken meelopen aan de riem, genoeg rust en een 2e behandeling, is hij volledig genezen! Erwin keek niet alleen naar de achterpoten, maar naar het complete hondenlijf.
Myriam Post

- "Sinds de behandeling kan River weer rennen en springen zonder problemen"

Lees verder
Dank voor de jarenlange sportbegeleiding van onze draver Simmie Rider! Erwin stond altijd voor ons klaar met zijn deskundige en kritische oog, hij is altijd op de hoogte van de nieuwste behandelmethodes en durft deze ook toe te passen. We hebben een hoop mooie momenten mogen beleven met Simmie vanaf de start van zijn carrière, hij won zijn eerste 18 starts op rij maar ook de Gouden zweep op Duindigt.
Tessa de Haas

- "Erwin zal altijd streven naar de perfecte balans van de gezondheid en prestaties van ons paard Simmie, die nu geniet van een welverdiend pensioen"

Lees verder